Steun ons en help Nederland vooruit

Remi Moes

Raadslid, fractievoorzitter (lijsttrekker verkiezingen 2018-2022)

Assen-Centrum

Mijn naam is Remi Moes en ik zit namens D66 in de gemeenteraad. Samen met mijn vrouw en twee kinderen woon ik nu ongeveer tien jaar aan de rand van het centrum van Assen en het Asserbos.

Als oudste zoon in een ondernemersgezin ben ik opgegroeid in het centrum van Assen. Ik heb in mijn studententijd gewoond in Groningen en daarna een periode in Amsterdam, maar ben uiteindelijk weer teruggekeerd naar mijn geboortestad. Assen is een stad waar ik me thuis voel.

Als ik terugdenk aan mijn jeugd en dit vergelijk met hoe de stad er nu uitziet, dan is de stad gegroeid. Tijdens mijn jonge jaren was er in Assen alleen tijdens de TT en Koninginnedag iets te beleven. Nu heeft de stad bijna 70.000 inwoners en hebben we naast het TT-circuit en De Nieuwe Kolk ook een zeer goed draaiend Drents Museum en veel meer gezelligheid en levendigheid in de stad.

Ik heb als ondernemer in de bouwnijverheid, de detailhandel en re-integratie gewerkt. Op dit moment werk ik deels in de specialistische psychiatrische zorg, als zelfstandige. Mijn werkervaringen zijn zeer divers en zodoende kan ik op verschillende domeinen op een positieve manier bijdragen aan de gemeentelijke politiek. Door mijn achtergrond voel ik me extra betrokken bij de grote en kleine ondernemers. Want zij zijn samen met de zorgsector, goed voor veel banen in Assen. In mijn portefeuille zitten economische zaken, recreatie en toerisme, schuldhulpverlening, maatschappelijke opvang, verslavingszorg en welzijn/maatschappelijk werk.

D66 is voor mij de partij die op een evenwichtige en constructieve wijze meedenkt en zoekt naar oplossingen. D66 Assen heeft in mijn ogen bewezen dat zij de verantwoordelijkheid als coalitiepartij goed kan dragen, en er is nog veel werk te doen. De invoering van de transities, de bezuinigingen en andere ontwikkelingen zorgen ervoor dat er door de Gemeenteraad lastige besluiten moeten worden genomen. Dit kan alleen als er keuzes worden gemaakt.  Voor mij zijn dit uitdagingen die ik nog steeds positief tegemoet zie omdat ik geloof in de veerkracht en creativiteit die mensen hebben om tot nieuwe oplossingen te komen. Ook ben ik ervan overtuigd dat de rol van de gemeente daarbij meer faciliterend en minder controlerend moeten worden.  Dit vraagt van de Gemeenteraad een andere manier van denken en zoeken naar oplossingen.

Ook de komende tijd ga ik graag samen met onze fractie de uitdaging aan om vanuit betrokkenheid op een constructieve manier een bijdrage te leveren aan deze nieuwe manier van werken. Dit steeds vanuit de gedachte; eigen kracht daar waar het kan, ondersteuning daar waar het moet.

Meer van Remi Moes