Steun ons en help Nederland vooruit

Bob Wevers

Penningmeester

40 jaar

Assen, Vredeveld

Mijn naam is Bob Wevers en ik woon samen met mijn vrouw Dicky sinds 2001 in Assen. Na wat omzwervingen binnen Assen, wonen wij sinds 2010 met veel plezier in de wijk Vredeveld.
In het dagelijks leven ben ik fiscalist en heb ik een eigen administratie- en belastingadvieskantoor in Assen. Samen met drie collega’s behartigen wij de belangen van zowel zakelijke als particuliere cliënten. Dat proberen wij te doen op een maatschappelijk verantwoorde manier, wat heeft geresulteerd in een MVO-certificaat van Assen voor Assen. Voor die tijd heb ik als Consultant Tax Compliance bij EY in Groningen gewerkt en aansluitend bij de Gemeente Westerveld als bedrijfseconomisch medewerker. Naast mijn reguliere werk ben ik onbezoldigd voorzitter van Stichting MFA’s Borger-Odoorn, een stichting die zich bezighoudt met het beheer van drie Multifunictionele Accommodaties in de gemeente Borger-Odoorn. Mijn vrije tijd vul ik graag met vrienden, wandelen (met onze hond Lotte), golf en tennis.
In 2001 ben ik afgestuurd aan de HEAO, studierichting Accountancy. Aansluitend heb ik de avondstudie tot Master Belastingadviseur via het Register Belastingadviseurs gevolgd en deze studie volgens plan in 2007 afgerond. De daarop volgend jaren heb ik – afgezien van de verplichte en noodzakelijke permanente educatie – de studieboeken opzij gelegd, maar in 2015 ben ik gestart met de Masterstudie Fiscaal Recht aan de RuG. Deze studie heb ik in 2017 afgerond.
Sinds begin 2015 ben ik lid van D66. Politiek geïnteresseerd was ik al, maar de stap om daar meer mee te gaan doen heeft even op zich laten wachten. Ik heb voor D66 gekozen omdat het een liberale partij is met oog voor de sociale kant van de samenleving. Bij één van de richtingwijzers van D66 staat: “niemand is gelijk, maar iedereen is gelijkwaardig”. Met dat uitgangspunt ben ik opgevoed en het spreekt mij daarom erg aan.
Ook vind ik het fijn dat D66 zowel landelijk als lokaal constructieve politiek bedrijft. Niet handelen vanuit een bepaalde rol (coalitie of oppositie), maar vooral vanuit de gedachte: “Wat vinden wij hier van?”
Mijn studie heeft de afgelopen jaren flink wat tijd gekost, waardoor mijn rol binnen D66 Assen redelijk ad hoc is geweest. Op afroep nam ik deel aan de steunfractie.
Belangrijke thema’s zijn voor mij: duurzaamheid (vooral ook in combinatie met woningbouw), onderwijs, de aantrekkelijkheid van onze stad met daaronder een gezonde financiële basis.
Verder heb ik meegeschreven en meegedacht over ons Verkiezingsprogramma en was ik lid van de Kascommissie.
Tegenwoordig ben ik als Penningmeester actief als bestuurslid binnen D66 afdeling  Assen