Steun ons en help Nederland vooruit

Mijn naam is Annelies (Locadia) Kleve ik ben 56 jaar, getrouwd en moeder van drie kinderen een dochter van 20 jaar en twee zonen van bijna 19 jaar.

Ik ben geboren in Heelsum en voornamelijk opgegroeid in Rolde, maar sinds de middelbare school georiënteerd op Assen. Ik ben hier naar school geweest en op verschillende plaatsten in verschillende wijken gewoond. Ruim 19 jaar wonen we met veel plezier aan de Bosstraat in Assen. Een mooie plek, dicht bij de stad, dicht bij het station en natuurlijk dicht bij het Asserbos. Ik ben getrouwd met een man afkomstig van Curaçao. Verschillende culturen hebben mijn interesse altijd al gehad, omgaan met mensen die op een andere wijze zijn gesocialiseerd en inzicht krijgen in andere gewoonten en cultuur heeft mij verrijkt.

Ik ben een zogenaamde stapelaar zowel op gebied van scholing als op arbeidsgebied. Ik ben doorgegroeid van de huishoudschool t/m een opleiding hogere bedrijfskunde. Ik ben begonnen als medewerker burgerzaken bij de gemeente Assen, heb veel in de (gedwongen) hulpverlening gewerkt in allerlei verschillende functies. Sinds acht jaar ben ik directeur van de Volkskredietbank Noord Oost Groningen die de schuldhulpverlening verzorgt voor acht gemeenten. Een belangrijke rode draad in mijn arbeidsverleden is maatschappelijk relevantie.

D66 is voor mij de partij die verantwoordelijkheid neemt en geeft. We nemen dat nu als regeringspartij maar deden dat ook tijdens het vorig kabinet als gedoog partner. Verantwoordelijkheid nemen in de lokale politiek is hier natuurlijk ook een onderdeel van. Dat vraagt moed en ik houd van moedige mensen want zonder de inzet van D66 zou er wellicht nu geen kabinet zijn. Dit is geen gemakkelijke keuze aangezien er compromissen gesloten moeten worden. Verantwoordelijkheid geven vind ik een groot goed, daar waar kan is dat mooi en brengt het de individu verder maar ook in buurten want samen doen met eigen verantwoordelijkheid is wat mij betreft de norm. Daar waar zorg nodig is moet er een goed vangnet zijn maar ook dan geldt wat iemand zelf kan moet hij zelf doen dat vergroot de eigenwaarde.

Om eventueel als raadslid mijn steentje bij te dragen aan de Asser samenleving is voor mij een mooie uitdaging die ik graag aan wil gaan. Mijn aandacht zal in ieder geval uitgaan naar onderwerpen in het sociaal domein, de zorg en bestuurlijke vernieuwing.
Bestuurlijke vernieuwing; het gaat hier wat mij betreft onder ander over het naar buiten treden van ambtenaren. Los van de papieren werkelijkheid zal deze transformatie nog aandacht nodig hebben.

Meer van Annelies Kleve