Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 26 mei 2021

D66 Assen kiest Adinda Bornkamp als lijsttrekker

De leden hebben Adinda Bornkamp tot lijsttrekker gekozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Het bestuur kijkt terug op een positieve lijsttrekkersverkiezing met 2 heel goede kandidaten. Voorzitter Gerrit Veerman (D66 Assen): “Na een introductiefilmpje georganiseerd door de kandidaat-lijsttrekkers, de presentaties en de beantwoording van vragen van beide kandidaten tijdens de algemene ledenvergadering hebben onze leden hun keuze gemaakt. We mogen als D66 trots zijn op deze twee kandidaat-lijsttrekkers. Als bestuur hebben wij het volste vertrouwen dat Adinda D66 Assen vol enthousiasme zal aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.”

Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met 3 raadszetels en heeft sinds januari 2020 weer zitting in het college. In 2022 hoopt D66 Assen dit resultaat te overtreffen.

Adinda Bornkamp: “Ik ben blij met de steun en het vertrouwen van de leden. Ik kijk uit naar mijn rol als lijsttrekker. Assen is een stad om trots op te zijn en ik heb de ambitie om samen met anderen de stad nog mooier maken.”

 

 

Kandidatenlijst D66

Vanaf 23 augustus start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. Een lijstadviescommissie bestaande uit drie leden, te weten Berndt Benjamins (onafhankelijk voorzitter van de commissie), afdelingsvoorzitter Gerrit Veerman en de lijsttrekker, Adinda Bornkamp, leggen een advies aan de leden voor. Uiteindelijk bepalen de leden van D66 Assen de volgorde van de kandidatenlijst. De interne stemming vindt plaats tussen 4 en 15 november 2021. De uitslag wordt bekend gemaakt op woensdag 17 november.